Køkken

Ramsløg- og kartoffelsuppe

I dag har jeg været en tur i skoven sammen med ungerne og plukke ramsløg. Til min store undren spiste de dem rå med stort velbehag. Usædvanligt, de er ellers ikke udpræget madmodige. Nu er produktionen af diverse luksusprodukter så i gang. Indtil videre er det blevet til ramsløgsolie, ramsløgspesto og så denne suppe som jeg gerne vil dele opskriften med jer på fordi både børn og voksne kunne lide den.

Du skal bruge følgende:

  • 1 kg kartofler – helst ikke for nye!
  • 3 håndfulde ramsløgsblade
  • Lidt smør
  • 1 liter vand
  • 1 spsk. Herbamare boullion
  • 0,5 dl fløde

Kartoflerne skrælles og skæres i tern. Ramsløgene skylles og skæres i mindre stykker. Begge dele svitses i smørret. Efter et par minutter overhældes det med boullion og vand hvorefter det koger i ca. 20 min. Når kartoflerne er møre blendes hele herligheden og fløden tilsættes. Gryden kommer lige tilbage på blusset, så fløden også bliver varm og så skal du huske at smage på det. Salt og peber til du er tilfreds. Servér med toppings og tilbagehør. Hos os var det flutes, olivenolie, lidt kyllingerester og ristede græskarkerner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *